2015. február 23., hétfő

EAH - A Farkaskód - 1. Fejezet

Pontosan 100 évvel ezelőtt élt egy farkasokból álló falka. Mindenki nagyon kedvelte benne egymást és mindenki kiállt egymásért. Védték kis közösségüket és nem fogadtak be más farkasokat magukhoz.
A falkának volt egy hagyománya miszerint minden tizedik évben új falkavezért választottak.
A rituálé úgy történt hogy volt egy láda amiben a falkavezér koronája volt. Egy titkos kód kellett a kinyitásához mivel anélkül semmivel sem tudták fetörni a ládát ugyanis a ládát varázslat védte a betolakodóktól. A kódnak volt egy könyve és benne volt minden farkas hagyomány és rituálé valamint a farkaskód is! Ez egy úgynevezett varázsige volt amelynek segítségével a ládát ki tudták nyitni!
Csak annyi kellett hozzá hogy elmondja valaki a farkaskódot és máris kinyílt a láda.
Mindenki nagy tiszteletben tartotta a farkaskódot, a hozzá tartozó könyvet és a ládát is amiben a korona volt.
Egy olyan dolognak tartotta mindenki amelyet mindenképp meg kell őrizniük a következő nemzedék számára. Ám a farkaskód könyve egy nap eltűnt így pedig nem avathattak senkit falkavazérré!

Napjainkban...
Cerise Hood épp a bűbájos erdőbe tartott piknikezni barátaival és nagyon jól mulattak közben.
Cerise elvállalta hogy elviszi az étkező eszközöket és a plédet így a piknik végén egyedül maradt. Ekkor egy fiú a falkából odaszaladt Cerise-hez. Elmondta neki hogy a farkaskód könyvét elrabolták és hogy segítenie kell megtalálni! Cerise a hallottak miatt véletlen elejtette a tányérokat. A fiú (Dustin) azt is elmondta hogy mihamarabb a falkához kell menniük és meg kell beszélniük a dolgokat a jelenlegi falkavezérrel. Cerise rögtön beleegyezett és a két falka tag futott ahogyan csak tudott. 
Végre odaértek a falkájuk törzshelyéhez és a jelenlegi falkavezér rögtön oda is hívta magához Cerise-t.
Mivel a falkavezér már elég idős volt megbízta Cerise-t hogy kerítse elő a farkaskód könyvét és mondja el a koronázáson a kód szavait! Cerise elvállalta a feladatot és biztosította a jelenlegi falkavezért hogy nem fog csalódást okozni. Már csak annyi kérdése volt Cerise-nek hogy vihet-e magával társat? Az idős falkavezér engedéjezte a dolgot viszont annyi kikötéssel hogy olyan társat válasszon akiben meg lehet bízni és aki nem fogja elárulni farkasi mivoltát. Cerise megígérte hogy olyat fog és ezzel máris hazaindult anyukájával. 
Piroska segített lányának a készülődésben és rakott a tarisznyájába egy kis kalácsot és szörpöt is.
Cerise megköszönte anyja támogatását és elindult a társáért. Cerise a legjobb barátnőjére vagyis Blondie Lockes-ra gondolt társ választás ügyben. Cerise elment az iskolába és megkérte Blondie-t hogy segítsen neki megkeresni a farkaskód könyvét. Blondie elmondta hogy szívesen segít Cerise-nek. Összepakolt ő is minden fontos dolgot amit majd az út során felhasználhatnak és ezzel a barátnők elindultak a könyv felderítésének ügyében!

És hogy mi fog történni ezután?
Olvasd el a nemsokára megjelenő következő fejezetet! Addig is mesés napot! ;)

2 megjegyzés: