2014. november 4., kedd

Szereplők és Szülői történetük: 1. Rész - Cedar Wood

Ebben az új cikksorozatban mindig egy kicsit visszamegyünk a gyökerekhez és megnézzük hogy valójában miről is szólnak a szereplők történetei. 
Elvégre vannak akik ezekhez a történetekhez hűen fogják leélni az életüket és vannak akik nem ezért jó ha megismerjük a történetüket!
Az első részben (vagyis ebben...) Cedar Wood Szülői történetét fogjuk feleleveníteni egyszóval következzen "Pinokkió" története!!!

Történet:
Egyszer volt hol nem volt. Volt egyszer egy ács akinek nem más volt a neve mint "Dzsepettó".
Dzsepettó egyik barátjának volt egy varázs farönkje de nem akarta semmire sem használni így neki adta Dzsepettónak. Az öreg ács hazament és elgondolkozott azon hogy mit is kéne belőle készíteni?
Eszébe öltött hogy mindig is szeretett volna egy kisfiút, és elkezdte is faragni...
A fabábu kész lett és az ács nagyon örült. A kisfiú egyszer csak mozogni kezdett, Dzsepettó tudta hogy varázsfa az amiből készítette magának a gyermeket de nem gondolta hogy életre is fog kelni.
Dzsepettó nagyon megszerette a gyermeket és elnevezte Pinokkió-nak. Egy nap elkülde iskolába mivel azt akarta hogy mint minden normális gyerek ő is iskolába járhasson még pénzt is adott neki hogy vegyen valami finomat út közben. Az iskolába jövet a kis Pinokkió találkozik egy farkassal. A farkas megígérte neki hogy elviszi őt a játékok birodalmába ahol minden csupa móka a kacagás. Pinokkió hitt a farkasnak és elindult vele együtt... Meg is érkeztek a játékok birodalmába és egy éjszakát is ott töltöttek. Mielőtt elmentek aludni a farkas azt tanácsolta Pinokkiónak hogy zsebpénzét ássa el a föld alá és akkor majd reggelre megsokszorozódik. A naív kisfiú hitt is neki ám reggelre nem hogy több lett hanem még annyi sem amennyit a föld alá temetett. 
Bizony! A farkas ellopta Pinokkió pénzét majd eltűnt. A kisfiú nem tudta hogy jusson haza úgyhogy csak ment és ment... Dzsepettó Pinokkió keresésére indult mivel nem tudta elképzelni hogy hol van már ilyen sokáig a fia. Egyszer meglátott egy tengert volt rajta egy hajó. A fabábu úgy gondolta hogy odaúszik és felmászik a hajó oldalára amivel majd hazamegy. A kisfiú elkezdett úszni és úszni de arra nem gondolt hogy mi lesz ha a fa amiből készült megtelik vízzel és elsüllyed. Pinokkió elkezdett süllyedni. Pont arra járt egy bálna aki be is kapta egy az egyben a fából készült kisfiút. Dzsepettó mindezt pont látta hisz gondolta hogy erre fog járni a fia. 
Az öreg ács a víz alá merült és őt is bekapta a bálna. A bálna gyomrában megtalálta a fiát majd kiöntött egy italt a bálna hasában és a bálna azon nyomban felöklendezte őket. Dzsepettó és Pinokkió visszaúsztak a partra. Egy kék tündér meg is jelent előttük aki a történtek után igazi ember gyerekké változtatta Pinokkiót. És boldogan éltek amíg meg nem haltak!

Saját vélemény:
Most így a történet kapcsán megfogalmazódott bennem pontosan két kérdés...
Cedar miért fából van hogyha az apja Cedar megszületése előtt már rég ember volt?
Valamint hogyhogy Cedar a legjobb úszó amikor a fa egy idő után elsüllyed a vízben? Vagy ezt megakadályozza az hogy varázsfából van? 
Pinokkió eredeti történetében a fabábu mégis elsüllyedt pedig az is varázsfából volt...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése