2014. szeptember 22., hétfő

Hogy mi is az az Ever After High?

Az Ever After High egy iskola a mesék birodalmában. Ebbe az iskolába járnak a híres tündérmesék szereplőinek leszármazottjai. Bizony, minden régi, már-már legendás mese ugye azzal ér véget, hogy "Boldogan éltek, mig meg nem haltak", viszont semmit nem említ a folytatásról, pedig igazából nem ennyi az egész. A hires királylányok (vagy egyszerűbb szereplők) miután férjhez mentek, gyerekeket szültek és az ő történetüket foglalja magában az Ever After High.

Ez így egyszerűen is hangzik, csak, hogy van egy érdekes fordulat (átok?) az egészben, mégpedig az, hogy a gyerekeknek követniük kell a szülők történetét. Nem, nem a példájukat, hanem magát a tényleges történetet, mesét, sztorit vagy nevezzük bárhogyan. Azaz a mese újra meg kell hogy ismétlődjön és mint egy színdarabban, a gyerekek majd úgyanúgy eljátsszák az egész történetet, mindennek úgyanúgy kell történnie, mint ahogy a szülővel is történt. Ha ez így nem tiszta, vegyünk egy példát:


-Ugye mindenki ismeri Hófehérke történetét? Ő volt a legszebb mindközül, de a gonosz királynő irigy volt rá, ezért megmérgezte, azonban jött a királyfi, meglátta a gyönyörű lányt és megcsókolta, ő meg felébredt és férjhez ment hozzá. Ennyi röviden összefoglalva. Tehát, Hófehérke lányával, aki egyébként az Apple White nevet viseli, vele is meg kell hogy történjen ugyanez, csak így válhat majd ő is királynővé. A történetben persze fontos szerepet kap még a Gonosz királynő lánya, Raven Queen, is hiszen neki kell megmérgezni.


Most már érthető igaz? És ez így van minden mese szereplő gyerekével, újra kell élje a történetet, hogy a végén elérje azt a bizonyos "Boldogan éltek, mig..." befejezést. Ezért járnak többek között az Ever After High iskolába. Ott felkészítik őket mindenre, amire szükségük lesz az életben, attól függetlenül, hogy jó vagy gonosz szerepet játszanak majd az adott mesében. Pl. Apple White Királyság vezetés órára jár, hogy majd jó királynő legyen belőle, mig Raven Queennek gonosz mágiát tanul. Teljesen azonosúlniuk kell a szüleik szerepével, de mondhatjuk úgy is, hogy nekik kell lenni a következő Hófehérkének, Piroskának stb.


De van egy nagyon fontos nap az életükben, amit akár azonosíthatunk az embereknél az érettségi fogalmával, náluk ez a Legacy Day avagy az Örökség Napja. Ezen a napon színpompás ruhában, minden diák kilép az emelvényen, a nagy közönség elé és az ő történetét tartalmazó könyvet kinyitva egy kulccsal, fogadalmat tesz, hogy követi a sorsát és ő lesz a következő pl. Hófehérke. Ezek után be is kell tartania ezt a fogadalmat, már nem tudja megváltoztatni az adott szavát. 


És ez majd így meg generációkon át a végtelenségig...


Vagyis így kellene mennie, de mi történik akkor, ha valamelyik gyerek, nem akar a felmenője nyomdokába lépni? Nem akar ő is ugyanaz lenni? "Akkor mint a szereplő, mint maga a mese is, megszűnik létezni, puff!" Legalábbis ezt állitja Milton Grimm, az egyike a Grimm testvéreknek, aki alapította az Ever After High sulit. De vajon ez valójában igaz?


Nos, ha igaz, ha nem, így is akadnak olyan diákok akik nem szeretnék letenni ezt a fogadalmat, mert nem akarnak ugyanolyanok lenni, mint szüleik, hanem egész más jövőt képzeltek el maguknak. Így az iskola két táborra oszlik:


Fenséges diákok: ők azok, akik mindenképp szeretnék folytatni a szülő történetét, újraélni azt stb.

Lázadó diákok: ők azok, akik változtatni akarnak, új történetet szeretnének "írni", elérni a "Boldogan éltek, mig..." véget és nem azt tenni amit már a szülő egyszer elkövetett a mesében.
Még egy fontos téma, a szerelem, pontosabban az "Igaz szerelem". Minden mese azzal végződik, hogy a szereplő megtalálja igaz szerelmét és összeházasodnak. Így már előre meg van írva vagy szabva igazából, hogy kinek ki lesz a férje/felesége, az is lehet, hogy máris ismeri az iskolában. Nevezhetjük akár kényszer-házzasságnak is (?) mint pl:. Apple és Darling házassága. Természetesen az is megtörténhet, hogy egy szereplő egész másba szeret bele, mint akibe kellene, sajnos ez tilos és ha kiderűlne nagy bajba kerűlnének, mert az ilyen szerelmek sosem válhatnak valóra... Ez olyan mint pl:. Hunter és Ashlynn kapcsolata

A mesélők beszélnek a sorozatban. Az egyik egy nő (Valerie Arem), aki egy Előkelő, a másik egy férfi (Joe Sanfelipo), aki egy Zendülő. A két személy rendszeresen veszekszik át a videót. Maddie az egyetlen karakter aki hallja őket és beszélni is tud velük és mindig próbálja megállítani a civakodást.


Hogy mi történik majd a lázadókkal és a többi fenséges diákkal? És a szerelmes párokkal? Kiderül ha követitek az Ever After High sorozat minden részét!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése